marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiCiolacu vrea ca instituțiile statului să facă lumină în cazul Blue Air....

Ciolacu vrea ca instituțiile statului să facă lumină în cazul Blue Air. Drulă întreabă cine a dat ”tunul de 300 de milioane de lei”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, crede că ”instituțiile statului român” ar trebui să intervină și să facă lumină în cazul Blue Air, făcând trimitere clară către magistrați. La rândul său, președintele USR, Cătălin Drulă, cere să se investigheze cine a dat ”tunul” de 300 de milioane de lei cu care a fost păgubit statul în acest caz.

Într-o intervenție avută luni seara la un post de televiziune, Marcel Ciolacu a făcut o comparație între criza generată zilele trecute la Blue Air și celebrul scandal Caritas.

„Este o companie privată. (…) Nu credeţi că instituţiile statului român ar trebui să intervină, să facă lumină? Totuşi, sunt peste 200.000 de români care au cumpărat bilete într-un sistem de Caritas. Părerea mea este că instituţiile statului, nu vreau să dau ordine cuiva sau să se interpreteze, nu m-am băgat, nu am comentat decizii ale magistraţilor, cred că e un caz important în care instituţiile statului trebuie să intervină”, a spus Ciolacu, luni, la România TV, informează Agerpres.

Reamintim că Blue Air a anulat brusc toate zborurile nu doar pentru o anumită zi, ci pentru o lună, deși a vândut bilete de avion până pe 10 octombrie și în ciuda ajutorului oferit de Guvern, inclusiv prin trimiterea de avioane Tarom pentru a-i aduce acasă pe românii lăsați de izbeliște prin lume.

În aceste condiții, Marcel Ciolacu le-a transmis reprezentanților Blue Air că ar fi indicat „să stea la masă” cu miniştrii de la Finanţe şi de la Transporturi, dar şi cu prim-ministrul Ciucă, pentru a găsi soluţii.

„Nu poţi să sfidezi autorităţile române şi statul român, care te-a împrumutat şi te-a ajutat la nevoie în timpul pandemiei, şi să continui cu această atitudine, fiindcă nu este corect. Tu, ca companie, nu mai bine aveai un dialog cu Guvernul? Pentru că e o companie românească. Pe mine mă doare sufletul să închizi o companie românească. (…) Eu am înţeles că sunt sute de mii de bilete vândute în avans”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Drulă cere investigații: Grindeanu a ”mutat mortul” din casă

Procurorii au mai fost invocați indirect și zilele trecute, când președintele USR și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat că s-a ajuns în această situație critică „exclusiv din vina PNL și PSD”, și a acuzat că  „statul român a îngropat 300 de milioane de lei în această companie”, făcând trimitere la OUG 139/2020 prin care statul, prin EximBank, a dat 300 de milioane de lei companiei Blue Air, bani pe care statul nu-i va mai recupera.

„Aici e treaba autorităților, să se uite cum s-au putut da acele garanții, să îl cheme puțin pe domnul Burduja să explice cum a semnat și a dat 300 de milioane de lei ale statului pentru șase epave și o pădurice. Cum s-a ocupat domnul Grindeanu în ultimele 12 luni de jobul pe care îl are? E nevoie de investigații, pentru că este un tun ce s-a întâmplat aici”, a spus președintele USR, citat de Hotnews.

Cătălin Drulă l-a acuzat pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, că „a mutat mortul din casa lui în altă parte, lăsându-i pe oameni să-și cumpere încă patru luni bilete pentru niște curse despre care știa că nu vor mai fi efectuate. Iar pentru asta trebuie să răspundă”.

”Grindeanu știa ce urmează, dar n-a spus și românilor(…) Grindeanu avea o obligație de due-diligence, să nu lase oamenii să ajungă în situația asta disperată, blocați prin aeroporturi, cu banii dați”, a mai spus Cătălin Drulă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate