joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăCîțism: După ce a prelungit, premeditat, criza guvernamentală, Iohannis va avea, joi,...

Cîțism: După ce a prelungit, premeditat, criza guvernamentală, Iohannis va avea, joi, consultări cu partidele pentru un nou premier

După respingerea în Parlament a cabinetului Cioloș, preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier.

Consultările vor începe la ora 11,00, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de domnul Dacian Cioloş. În consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin 1 şi ale art. 103 alin 1 din Constituţia României, preşedintele României convoacă consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de prim-ministru, în data de 21 octombrie, începând cu ora 11,00”, arată Administraţia Prezidenţială.

Pe 11 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de Parlament. În urma consultărilor, şeful statului l-a desemnat candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş.

Desemnarea recentă a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier a fost, cu siguranță, un act grav inconștiență politică din partea președintelui, care a prelungit, astfel, premeditat, criza guvernamentală.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate