sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăCîțu-Cîțu-Cîțu mâine, din nou, la Cotroceni

Cîțu-Cîțu-Cîțu mâine, din nou, la Cotroceni

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu anunţă că Florin Cîţu este propunerea de premier cu care liberalii vor merge la consultările de joi cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

„Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a scris Dumitrescu, miercuri, pe Facebook.

Președintele PNL, Florin Cîțu, care a complotat împreună cu președintele Iohannis pentru amânarea aplicării singurei soluții corecte pentru ieșirea din criza guvernamentală, adică un guvern al Coaliției PNL-USR-UDMR, cu un alt premier decât Florin Cîțu, a declarat joi, cu un cinism criminal, că situația actuală reclamă ”responsabilitate și compromisuri” și că bla-bla-bla.

„Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.
Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infectări și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.
România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.
PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză.” – a declarat Cîțu-Cîțu-Cîțu.
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate