vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiCîțu: Funcţionarii publici nu vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

Cîțu: Funcţionarii publici nu vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

Funcţionarii publici nu vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Nu vor avea prioritate funcţionarii publici, aşa cum a spus şi preşedintele României, în ceea ce priveşte vaccinarea. Nu este o decizie luată în acest sens, nu am văzut pe nimeni să propună. Acea listă era cu cine vrea să se vaccineze, nu se spunea că vei fi vaccinat şi de unde vin banii. Preşedintele României şi premierul au spus foarte clar că nu există prioritate pentru angajaţii din sectorul public pentru vaccinare, mai departe de atât nu are sens să comentăm”, a precizat ministrul Finanţelor.

De asemenea, și premierul Ludovic Orban a declarat că este greşită interpretarea conform căreia angajaţii din sectorul public, în ansamblul lor, ar putea beneficia de prioritate în ce priveşte vaccinarea anti-COVID.

„Strategia de vaccinare va fi un document care este aproape finalizat. Este elaborat de specialişti, de oameni cu experienţă în domeniul campaniilor de vaccinare şi va fi prezentat săptămâna viitoare. De asemenea, vom discuta într-o primă lectură, în şedinţa de Guvern, un proiect de act normativ care să constituie echipa care se va ocupa de implementarea campaniei de vaccinare”, a precizat premierul.

Prioritate la vaccinarea anti-COVID-19, doar cei din pozitii cheie

Ludivic Orban a afirmat că circulara de la nivelul ministerelor a fost iniţiată, probabil, pentru a vedea care este procentul de persoane care doresc să se vaccineze.

De asemenea, preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat tot marţi că după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare.

„Aşa cum am mai menţionat, vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente”, a precizat Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate