sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieCiucă, după reţinerea lui Piţurcă şi a directorului Romarm: Am cerut instituţiilor...

Ciucă, după reţinerea lui Piţurcă şi a directorului Romarm: Am cerut instituţiilor să pună la dispoziţie documentele

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, întrebat cu privire la reţinerea de către procurorii DNA a fostului selecţioner Victor Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, că a solicitat instituţiilor să pună la dispoziţie toate documentele pentru derularea cercetării penale, astfel încât „cei responsabili şi cei care încalcă legea să plătească”.

„În această perioadă am reuşit doar să citesc informaţia din presă şi am discutat la nivelul instituţiilor, cerându-le să pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru derularea cercetării penale, astfel încât cei responsabili şi toţi cei care încalcă legea să plătească”, a afirmat Ciucă după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

Întrebat dacă a avut semnale, în perioada în care a fost ministru al Apărării, cu privire la acordarea unor contracte de genul celor care fac subiectul anchetei DNA, premierul Nicolae Ciucă a spus că nu.

Șeful Romarm, Gabriel Țuțu, împreună cu fostul selecționer al naționalei de fotbal a Românei, Victor Pițurcă, au fost reținuți luni de procurorii anticorupție într-un dosar corupție privind achiziția pentru MApN de utilaje și măști de protecție neconforme în perioada pandemiei de Covid-19. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual, respectiv cumpărare de influență.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate