joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăCiucă: Guvernul va adopta săptămâna aceasta măsuri privind plafonări şi compensări la...

Ciucă: Guvernul va adopta săptămâna aceasta măsuri privind plafonări şi compensări la preţurile la energie şi gaze, pentru un an

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că Guvernul va adopta în această săptămână măsurile la nivel naţional care să reducă presiunea generată de facturile la energie şi gaze naturale. Soluţiile Executivului includ plafonări şi compensări ale preţurilor la energie si gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie, a mai spus şeful Guvernului.

„Guvernul va adopta, în această săptămână, pachetul de măsuri care să reducă presiunea generată de facturile la energie şi gaze naturale. Vom interveni în sprijinul economiei româneşti printr-un set de soluţii care includ plafonări şi compensări ale preţurilor la energie şi gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie. Pentru un consum de până la 100 de kwh pe lună, românii vor plăti 0,68 de lei/kwh, iar pentru un consum cuprins între 100 şi 300 de kwh vor plăti 0,8 de lei/kwh. La gaz, preţul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kwh. Cu excepţia marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile româneşti vor beneficia de un preţ fix la energia electrică de 1 leu pe kwh, TVA inclus, şi 0,37 lei/kwh pentru gaz, TVA inclus”, a declarat Ciucă, la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că Executivul este în discuţii cu Comisia Europeană pentru a continua şi în acest an sprijinul acordat marilor consumatori precum combinatele chimice sau cele din industria de prelucrare de materii prime.

„Măsurile pe care le luăm vor proteja populaţia şi economia, prevenind riscurile unei creşteri accentuate a preţurilor şi a inflaţiei. Guvernul este alături de  cetăţeni şi de mediul de afaceri, pentru a proteja locurile de muncă şi stabilitatea economică. Sunt în permanentă legătură cu ministrul Agriculturii şi cu producătorii români de alimente, reprezentanţii reţelelor marilor magazine. România este bine aprovizionată, stocurile  noastre asigură toate bunurile de care avem nevoie. Fermierii şi agricultorii noştri au tot sprijinul Guvernului pentru pregătirea acestui an agricol”, a conchis Nicolae Ciucă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate