sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAdministrație publicăCNA nu respectă propria funcționare în pune piedici referendumului din 26 mai

CNA nu respectă propria funcționare în pune piedici referendumului din 26 mai

Administraţia Prezidenţială a cerut vineri Consiliului Naţional al Audiovizualului să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendumul naţional din 26 mai.

Totodată, Administrația a făcut și o recomandare de difuzare a unui spot audio-video realizat de Preşedinţie. 

„Administraţia Prezidenţială a solicitat în numele Preşedintelui României, Klaus Iohannis, Consiliului Naţional al Audiovizualului să îşi respecte propria lege de funcţionare şi să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deşi Legea audiovizualului 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită normele şi regulile de reflectare a desfăşurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum, Consiliul nu şi-a respectat această obligaţie legală, deşi intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum”, potrivit reprezentanților Administraţiei Prezidenţiale. 

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială, în regim de anunţ de interes public, către televiziunile naţionale şi locale. Acest spot are în vedere informarea şi creşterea gradului de conştientizare a importanţei referendumului. 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-şi îndeplini atribuţiile îi afectează în mod direct pe cetăţenii României, pentru că dreptul la informaţie este un drept prevăzut şi garantat expres prin Constituţie. 

„Toate autorităţile publice sunt obligate să respecte Constituţia, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz”, au mai spus oficialii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate