sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCNCAV: Începe vaccinarea prin centre mobile

CNCAV: Începe vaccinarea prin centre mobile

Vaccinarea  prin centre mobile, împotriva COVID 19, începe miercuri, 21 aprilie, a anunțat șeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe”.

Deocamdată, a spus șeful CNCAV, ”avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”

Primele județe în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru început, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin”, a mai spus Gheorghiță, conform Agerpres.

La Timișoara, în acest weekend (23-25 aprilie) va fi organizat un maraton al vaccinării, miza fiind ca în cele trei zile de vaccinare nonstop să fie imunizate 10.000 de persoane.

De asemenea, la Deva se deschide, sâmbătă, primul centru de tip drive, în care persoanele vor fi imunizate cu Pfizer fără a coborî din autoturism.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate