marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiSocialCNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie, Maldive...

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie, Maldive și Seychelles rămân în zona roșie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Printre statele din zona roșie sunt Marea Britanie, Tunisia, Seychelles, Maldive și Costa Rica, iar asta înseamnă că la întoarcerea în țară, persoanele nevaccinate anti-Covid vor intra în carantină două săptămâni.

În zona roșie se află 23 de state, iar în cea galbenă 18 state.

Potrivit normelor în vigoare, cei care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau 14 zile în carantină, cu excepția persoanelor vaccinate. Pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ.

„Clasificarea ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcţie de rata de incidenţă cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  • Zona Verde – unde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  • Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 şi 3;
  • Zona Roşie – unde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3″,

se menţionează în Hotărârea nr. 43 din 1 iulie 2021 a CNSU.

Zona Roșie

Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts și Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal, India.

Zona Galbenă

Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad și Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federația Rus, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran, Jersey.

Restul statelor se află în zona verde.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate