joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiExplozie, urmată de un incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost...

Explozie, urmată de un incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție

O explozie, urmată de un incendiu a avut loc, vineri, la orele 12:16, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în cadrul instalaţiei de producție a motorinei, în urma căreia a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Cinci persoane au fost rănite, suferind arsuri, una dintre ele avînd arsuri pe 40% din suprafața corpului. O persoană, dată dispărută, a fost găsită decedată.

Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Prim-ministrul Florin Cîţu anunţă că i-a solicitat secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă pe platforma Midia – Năvodari şi să coordoneze intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozia de la Rafinăria Petromidia.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitate a fost transmis mesaj RO-ALERT”, a anunțat IGSU.

La faţa locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, precizează sursa citată.

Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forţe suplimentare: ISU Călăraşi – 2 autospeciale de stingere; ISU Ialomiţa – 2 autospeciale; ISU Tulcea – 2 autospeciale; ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere şi autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate