joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiCoaliția de guvernare vine cu un acord între partide. Negocierile încep sâmbătă

Coaliția de guvernare vine cu un acord între partide. Negocierile încep sâmbătă

Va exista un acord între partidele care vor forma coaliția de guvernare, iar negocierile se vor derula pe mai multe paliere vizând programul şi structura Executivului şi nivelul parlamentar, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR s-au întâlnit, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea unei coaliţii de guvernare.

„A fost practic începutul discuţiilor. Cred că au comunicat şi partenerii noştri. Deci, am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui Guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui Guvern care să rezolve toate problemele grave cu care se confruntă România, de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene de care va beneficia România şi marile reforme ale sistemelor publice”, a declarat Ludovic Orban.

Negocierile pentru coaliția de guvernare încep sâmbătă

Va exista un acord care să arate existenţa unei majorităţi parlamentare și s-a hotărâtca negocierile să demareze sâmbătă dimineaţă.

„Vom negocia pe mai multe paliere. Programul de guvernare – va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică care va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare”, a mai spus Orban.

Fostul premier a afirmat că doreşte formarea unui Guvern cu număr redus de ministere.

„Un Guvern în care să nu înfiinţăm ministere pentru portofolii şi care să aibă un număr cât mai redus de ministere, 16, 17, 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competenţe serioase şi, mai ales, capacitatea practică de a pune în aplicare programul de guvernare. Nu am discutat împărţirea de portofolii”, a afirmat liderul PNL.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate