joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiCoaliția pentru Familie nu sprijină familia, ci Coaliția pentru Guvernare

Coaliția pentru Familie nu sprijină familia, ci Coaliția pentru Guvernare

Coaliția pentru Familie a cerut și a obținut sprijinul Parlamentului pentru revizuirea Constituției în urma unui referendum special organizat, astfel încât în legea fundamentală să scrie explicit ca se pot căsători doar ”un bărbat cu o femeie”, deși în România nu a fost și nu este permisă căsătoria persoanelor de același sex, câtă vreme Codul Civil nu prevede această posibilitate.

În timp ce Guvernul Dăncilă cheltuiește aproape 36 de milioane de euro cu organizarea unui referendum inutil pentru familia tradițională, Asociația Voci pentru Democrațe și Justiție (VeDem Just) a strâns câteva date statistice pentru a ilustra problemele reale cu care se confruntă copiii din România.

Initiativa VeDem Just atrage atentia asupra uneia dintre problemele grave din societatea românească, problema copiilor abandonați, abuzați, părăsiți sau bolnavi, problemă care si-ar gasi rezolvarea dacă asociatia numită in mod straniu Coalitia pentru Familie s-ar ocupa cu adevărat de problemele familiei și nu de ale Coaliției de Guvernare.

Iată doar câteva dintre problemele reale cu care se confruntă copiii, cei mai neajutorați dintre membrii zecilor de familii de români sărăcite de lăcomia și iresponsabilitatea coalițiilor Familiei PSD-Alde:

  • 80.000 de copii au un părinte sau amândoi părinții plecați în străinătate la muncă
  • 43.000 de copii se află acum în instituții de ocrotire, fiind abandonați sau abuzați de părinți
  • 6 din 10 copii declară că sunt batuți de părinți
  • anual 50 de minori sunt violați de părinți sau frați
  • anual 20 de minori sunt omorâți de părinți sau frați
  • 1 din 10.000 de copii are o formă de cancer
  • 2 din 10 adolescenți consumă etnobotanice, 1 din 10 consumă droguri
  • 2 din 10 copii abandonează școala
  • 4 din 10 copii care merg la școală sunt analfabeți funcțional

Decizia VeDem Just de a prezenta aceste date statistice a fost luată și în contextul in care campania pentru referendumul care va avea loc in zilele de 6 si 7 octombrie nu este foarte bine reglementată de Guvern, iar in localități au apărut diverse afișe si bannere de mobilizare la referendum care conțin o serie de mesaje alarmiste și chiar mincinoase.

Cel mai elocvent exemplu a fost înregistrat la Timișoara, unde pe o clădire a apărut un banner uriaș pe care scria, printre altele, ca ”Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău”. Fotografia s-a viralizat pe Facebook, comentatorii subliniind în special ideea ca pentru a putea fi adoptat un copil ar trebui mai întâi abandonat de familia tradițională in care se presupune ca el crește.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate