sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăCodul administrativ naște un nou scandal

Codul administrativ naște un nou scandal

Codul administrativ naște un nou scandal, acesta urmând să intre în dezbatere pentru a fi completat cu observaţiile venite de la Consiliul Legislativ. 

Codul administrativ a fost adoptat săptămâna trecută de Guvern, dar până acum nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Iar acum, liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă revenirea la varianta Codului administrativ votată în Parlament, susţinând că legea adoptată de Guvern conţine foarte multe schimbări, inclusiv legate de folosirea limbii materne în administraţia locală. 

Acesta i-a mai atras atenţia premierului că nu este corect că interesul public naţional este prioritar în faţa interesului local, solicitând modificarea articolului respectiv. 

O altă modificare care apare în Codul administrativ votat de Guvern este legată de faptul că funcţionarii publici pot avea funcţii de conducere în partidele politice, preşedintele UDMR punctând că acest lucru este contraproductiv.

PMP nu este de acord cu modificările din Codul Administrativ

PMP nu este de acord cu noile modificări și i-au cerut premierului Viorica Dăncilă să nu modifice din nou, în Guvern, Codul administrativ, în conformitate cu cererile UDMR. Acest lucru ar transforma, practic, maghiara în a doua limbă oficială a României, pentru că, oricât de fragilă ar fi majoritatea parlamentară PSD – ALDE şi dependentă de voturile subalternilor lui Kelemen Hunor, Constituţia nu ar trebui să fie negociabilă. 

„Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleşit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste şi să mai inventaţi vreo ordonanţă de urgenţă autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeţi în aceeaşi plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv şi predecesorul dumneavoastră preşedinte al PSD, auto-declarat mare patriot român”, spune preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan. 

Acesta crede că, modificarea Codului administrativ din nou, înainte de publicarea variantei de săptămâna trecută în Monitorul Oficial, nu este numai neconstituţională, ci şi ilegală. 

„Ar fi un grotesc şi vizibil abuz în serviciu în folosul UDMR. Viorica Vasilica Dăncilă ar trebui să îşi aducă aminte de maxima sa de înţelepciune din 2018, când declara candid că orice om îi este teamă de o plângere penală. Prin negocierile purtate, zilele acestea, cu premierul Dăncilă, UDMR condus de Kelemen Hunor îşi dă arama pe faţă: nu este partid de Opoziţie, face activ parte din majoritatea parlamentară actuală. Genul acesta de şantaj pe faţă exercitat de aceşti PSD-işti vopsiţi în verde şi vorbitori de maghiară trebuie să înceteze. Prea mult timp guvernele PSD au făcut concesii majore unor exaltaţi care subminează, prin atitudinea lor, Constituţia României. În cazul în care Viorica Dăncilă va nesocoti obligaţiile legale şi morale care îi revin din postura de prim-ministru, PMP va solicita doamnei Renate Weber, proaspăt Avocat al Poporului, să conteste la CCR noul Cod administrativ”, precizează PMP. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate