sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAdministrație publicăNoua conducere BNR a fost numită. Iată noii șefi!

Noua conducere BNR a fost numită. Iată noii șefi!

Noua conducere BNR a fost numită a fost numită de către Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună. Tot parlamentarii au numit și noii membri ai Consiliului Fiscal şi l-au desemnat pe preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). 

Astfel, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR de către Comisiile pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat. 

De asemenea, au fost validaţi cu unanimitate de voturi şi membrii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv:

  • Florin Georgescu – prim-viceguvernator al BNR,
  • Leonardo Badea – viceguvernator,
  • Eugen Nicolăescu – viceguvernator,
  • Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu

Comisiile au respins candidaturile lui Ionuţ Dumitru, Ion Horia Neamţu, Aura Gabriela Socol şi Marin Dinu. 

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunțau după şedinţa coaliţiei de guvernare, că îl susţin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR. 

Anunțul celor doi a venit ca o surpriză, asta după ce, săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari ai PSD au spus că nu doresc un alt mandat de guvernator al BNR pentru Isărescu.

„Niciun senator PSD nu şi-a exprimat susţinerea pentru reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale a României”, a afirmat atunci liderul grupului social-democraţilor din Senat, Şerban Nicolae. Şi deputatul PSD Olguţa Vasilescu a precizat că ea nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în această funcţie. 

Plenul Parlamentului a numit şi membrii Consiliului Fiscal. 

Pentru Consiliul Fiscal au candidat George Georgescu, nominalizat de Academia Română, Bogdan Octavian Cozmâncă, nominalizat de BNR, Georgiana Camelia Creţan, nominalizată de ASE, Daniel Dăianu, nominalizat de IBR, şi Bogdan Sebastian Căpraru, nominalizat de ARB, toţi fiind avizaţi favorabil de comisiile parlamentare de buget-finanţe. 

De asemenea, Parlamentul l-a numit pe preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru această funcţie fiind propusă Maria Monica Gubernat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate