marți, aprilie 23, 2024
AcasăAdministrație publicăCum să primești o bere pentru colectarea selectivă a gunoiului

Cum să primești o bere pentru colectarea selectivă a gunoiului

Dacă te pricepi la colectarea selectivă a gunoiului, ai șanse foarte mari să primești o bere pentru treaba asta, dar numai dacă ești de prin Covasna. 

Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe va demara luna aceasta campania de primăvară de colectare selectivă a deşeurilor. Prin aceasta, va oferi o serie de facilităţi cetăţenilor, cum ar fi transportul gratuit al mobilierului uzat, reduceri la taxa de salubritate şi o jumătate de litru de bere pentru cinci kilograme de sticlă predate. 

„Odată cu începutul lunii martie, Tega reia activitatea de colectare a sticlelor, respectiv degajarea obiectelor voluminoase, acţiunea urmând să aibă loc în toate localităţile din judeţ în care compania îşi desfăşoară activitatea. În ceea ce priveşte colectarea sticlelor, având în vedere că acţiunile de colectare derulate până acum au avut un succes considerabil, conducerea Tega a decis continuarea acestui program şi în 2019. Modelul rămâne neschimbat, pentru fiecare 5 kg de sticle oferim 0,5 litri de bere”, au declareat reprezentanții companiei. 

O altă informaţie importantă legată de acţiunea de degajare a obiectelor voluminoase şi colectare de sticle se referă la obiectele electrocasnice sau electrice: pe acestea Tega le va prelua de la faţa locului, iar contravaloarea lor va fi scăzută din factura lunară. Obiectele voluminoase, precum mobilier, saltele etc. vor fi preluate şi transportate gratuit

Cea de-a doua campanie amplă de colectare a deşeurilor va avea loc în toamnă. 

„Experienţa anilor precedenţi ne arată că metoda de colectare door-to-door funcţionează foarte eficient. Dacă se face chiar din poarta clientului, rezultatele vor fi mai bune, mai ales în mediul rural unde containerele speciale sunt uneori prea departe de client. În momentul de faţă, deşeurile selective le transportăm în saci transparenţi, în această categorie intrând şi sticlele Având în vedere că volumul total al deşeurilor este într-o creştere constantă, considerăm că trebuie să reducem cantitatea depusă care are un impact major asupra preţurilor, fiindcă tariful de depunere va deveni din ce în ce mai scump”, a declarat directorul Tega, Máthé László. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate