vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăTichete sociale pentru unii pensionari din Brașov

Tichete sociale pentru unii pensionari din Brașov

Pensionarii din Brașov cu pensii sub sub 1.000 de lei vor putea beneficia, în perioada următoare, de tichete sociale în valoare de 100 de lei pentru Sărbătorile Pascale. Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii a anunțat startul campaniei „Dar din suflet pentru Seniori”

Persoanele îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul reşedinţă, cu vârsta minimă de 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii, a căror pensie este de până în 1.000 de lei inclusiv.

Ei vor trebui să prezinte cuponul de pensie şi cartea de identitate (în original şi copie), precum şi o cerere prin care solicită acordarea tichetelor, iar în cazul persoanelor nedeplasabile, în plus, o împuternicire scrisă pentru persoana mandatată să ridice tichetele şi actul de identitate (în original şi copie) al acesteia. 

Distribuirea tichetelor, din care se pot achiziţiona numai alimente, se va face de patru ori pe săptămână – luni, marţi, miercuri şi vineri – între orele 8,30 – 15,30, iar joi între 8,30 -17.00. 

Campania se va desfăşura în perioada 11 martie – 25 aprilie, anul acesta cuantumul tichetelor fiind dublat faţă de 2018 prin hotărârea Consiliului Local Braşov.

Potrivit deciziei forului local din Braşov, acest ajutor social se acordă în cadrul campaniei „Dar din suflet pentru seniori” de două ori pe an, înainte de Paşte şi de Crăciun. În luna octombrie 2018, numărul persoanelor eligibile pentru a obţine tichete sociale a fost de peste 8.300, însă doar aproximativ 50% dintre acestea au depus solicitări în cadrul campaniei. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate