sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiÎn România, combaterea corupției se face pe bani norvegieni

În România, combaterea corupției se face pe bani norvegieni

Pregătirea profesională a peste 600 de procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti în combaterea corupţiei şi criminalităţii se va face pe bani norvegieni. Asta după ce Parchetul General a semnat un contract în valoare de 4,2 milioane euro, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian. 

Obiectivul proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea capacităţii Ministerului Public de a combate corupţia şi criminalitatea organizată, contribuind în acest fel la întărirea statului de drept şi a capacităţii sistemului judiciar în ansamblul său, precizează sursa citată. 

Proiectul are o valoare de 4.250.000 de euro şi o durată de 36 de luni, fiind finanţat în integralitate prin Mecanismul Financiar Norvegian. 

Pe durata celor trei ani de implementare, peste 600 de procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti vor beneficia de formare profesională specializată în domenii precum combaterea micii corupţii, a fraudei în achiziţiile publice, a criminalităţii în domeniul mediului înconjurător, precum şi în combaterea criminalităţii organizate, a criminalităţii informatice şi a corupţiei

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate