marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul focarului de stafilococ auriu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul focarului de stafilococ auriu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existenţa unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti), care ar fi dus la infectarea a 23 de nou-născuţi. 

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. 

Reprezentanții Spitalului Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” anunțau acum câteva zile că numărul bebeluşilor care s-au născut la Maternitatea „Prof. Dr. Panait Sârbu” şi apoi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” prezentând stafilococ auriu a ajuns la 23. 

Avocatul Poporului, sesizat din oficiu 

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, afirma pe 30 noiembrie purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Doru Pană.

Pe de altă parte, Marcel Moisa, managerul Maternităţii „Panait Sârbu”, anunța că lucrările începute luni în acest spital vor fi terminate azi sau sâmbătă, în prezent fiind internaţi 15 copii şi o mamă. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat spitalului să sisteze internările începând de vinerea trecută, având în vedere cazurile de infecţii nosocomiale cu stafilococ auriu constatate în unitatea sanitară.

„A început procesul acesta de reparaţie întâi la Secţia de neonatologie şi după aceea s-a făcut în tot spitalul. Se zugrăveşte. Absolut toate holurile, absolut toate saloanele. În cele care au avut nevoie de mici reparaţii s-au făcut şi mici reparaţii. O să facem şi sistemul de canalizare. Nu-l facem, îi facem o curăţire, igienizare. (…) De data asta îl facem mai altfel”, a mai spus, miercuri, Moisa. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spunea că ar trebui regândit un sistem mai bun de igienă la nivelul întregii ţări în spitale. „În acest moment, pentru că am ţinut permanent legătura cu colegii noştri, sunt 15 bebeluşi internaţi, dintre aceştia doar 11 au confirmat stafilococul auriu, restul s-au externat. Am citit raportul de la DSP: sunt 15 internaţi, 11 confirmaţi, la patru se aşteaptă rezultatele analizelor. Nu este ceva grav, nu este niciun copil pus în pericol, dar este o situaţie care trebuie să fie gestionată. Subliniez ca încă din luna octombrie se luaseră deja măsuri la Maternitatea Giuleşti pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 de cadre medicale au fost investigate medical, dintre acestea doar la 20 s-a depistat. Cele 20 de persoane sunt fie în concediu medical, fie în libere”, a mai spus  primarul general.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate