miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPrevenirea şi combaterea radicalizării online, prioritate pentru MAI

Prevenirea şi combaterea radicalizării online, prioritate pentru MAI

Prevenirea şi combaterea radicalizării online şi a promovării terorismului prin internet este o prioritate a Consiliului JAI în perioada Preşedinţiei Române a Consiliului UE, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, alături de comisarii europeni Julian King şi Dimitris Avramopoulos, la Forumul UE Internet, desfăşurat în această săptămână la Bruxelles. 

Combaterea radicalizării online 

„Instituţiile Europene cu atribuţii în domeniul securităţii au prezentat detalii de interes privind activitatea grupărilor teroriste pe internet, inclusiv pe reţelele de socializare. Astfel, teroriştii folosesc platformele de internet pentru a atrage în special tineri şi adolescenţi. Principalul mod prin care teroriştii îşi propagă mesajul în spaţiul virtual este reprezentat de clipuri video care glorifică atentatele”, mai spun reprezentanți MAI. 

Principalele modalităţi de combatere a acestui fenomen, identificate la nivelul Uniunii Europene sunt eliminarea conţinutului din sfera terorismului din mediul on-line şi promovarea de mesaje alternative către publicul ţintă. 

„Reprezentanţii Radicalisation Awareness Network, Europol şi ai Comisiei Europene au atras atenţia, în repetate rânduri, asupra necesităţii urgente de adaptare a legislaţiei naţionale a Statelor Membre la ameninţările reprezentate de radicalizarea în mediul online”, spun cei din MAI.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate