joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiConstituirea organizaţiilor cu caracter comunist, interzise

Constituirea organizaţiilor cu caracter comunist, interzise

Constituirea organizaţiilor cu caracter comunist şi a promovării în public a doctrinei comuniste ar putea fi interzise dacă Parlamentul va trece propunerea legislativă înaintată de deputaţii USR Cristian Ghinea şi Vlad-Emanuel Duruş. 

Excepţie de la această lege fac activităţile desfăşurate în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau dezbaterii unei chestiuni de interes public. 

„Proiectul deputaţilor USR vine să repare o injustiţie, aplicând în oglindă propagandei şi activităţilor comuniste acelaşi regim legal existent pentru propaganda şi activitatea fascistă şi legionară. Este anormal ca România să trateze diferit cele două totalitarisme care au răvăşit-o în secolul XX. (…) Proiectul este un răspuns la toate atrocităţile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioadă în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vieţii economice, sociale, politice şi culturale a ţării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept”, spun reprezentanții USR.

Potrivit lor, pentru poporul român, comunismul a însemnat mii de victime, tortură, persecuţia minorităţilor etnice, religioase, culturale ori a minorităţilor sexuale, reprimarea mişcărilor studenţeşti, muncitoreşti şi a disidenţilor politici. 

Deputatul Cristian Ghinea a precizat că deşi la nivel politic crimele comunismului au fost condamnate, activitatea comunistă nu a fost interzisă prin lege. 

„Acest proiect ar fi o garanţie pentru români că reinstaurarea regimului totalitar comunist nu se va mai întâmpla. Deja se văd acţiuni şi organizaţii negaţioniste tot mai virulente. România nu a trecut printr-o demonizare reală pentru că am fost conduşi de comunişti şi de urmaşii lor. Pentru ca fiii şi fiicele noastre să nu păţească ce au păţit bunicii noştri, trebuie să decomunizăm spaţiul public”, a afirmat Ghinea. 

Pe de altă partea, Vlad-Emanuel Duruş  afirmă că 0 ideologie a foamei, a suferinţei şi a morţii nu trebuie lăsată să umble liberă pe străzi.

„Atrocităţile totalitarismului nu sunt scrise cu sânge doar la Auschwitz, ci şi la Sighet, Aiud sau Piteşti. Vrem să împiedicăm ca România să se mai întoarcă vreodată la o astfel de epocă. Pericolul nu este de neglijat, mai ales azi, când vedem o revigorare a ideilor extremiste în lume. USR va apăra mereu libertatea individului faţă de asuprirea statului”, a precizat Vlad-Emanuel Duruş.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate