luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiKovesi a depus o contestaţie împotriva controlului judiciar

Kovesi a depus o contestaţie împotriva controlului judiciar

UPDATE: Instanţa supremă va judeca, miercuri, 3 aprilie contestaţia depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Laura Codruţa Kovesi a depus o contestaţie împotriva controlului judiciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, măsură dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Măsura vine din dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 

Fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). De asemenea, Kovesi nu are voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. 

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată ieri peste şase ore la SIIJ, iar la ieşire a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa, considerând că aceasta este o măsură de a-i închide gura. 

„Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, a declarat Kovesi. 

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de infractorului fugar Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. 

Potrivit anchetatorilor, Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate