miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăProgramul Rabla 2019 are vouchere pentru 35.000 de vouchere

Programul Rabla 2019 are vouchere pentru 35.000 de vouchere

Programul Rabla 2019 are, pentru acest an, un fond de 322 milioane de lei, adică aproximativ 35.000 de persoane fizice şi juridice vor putea să achiziţioneze o maşină nouă. Anunțul vine, după ce, anterior anunțase că vor fi bani pentru circa 50.000 de vouchere. 

„La Programul Rabla suma este de 322 milioane de lei. Asta înseamnă că aproximativ 35.000 de români vor putea să îşi achiziţioneze o maşină nouă şi nu numai persoanele fizice, dar şi persoanele juridice vor putea să acceseze Programul Rabla”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la finalul şedinţei de Guvern.

Data de începere pare să fie tot cea vehiculată și ultima oară, 5 aprilie, pentru programul Rabla clasic, pentru care prima de casare va fi de 6.500 de lei. 

„Continuăm şi anul acesta reînnoirea parcului auto cu maşini nepoluante, maşini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea să fie accesat atât de persoanele fizice, cât şi juridice”, a mai afirmat Gavrilescu. 

De asemenea, aceasta a menționat și faptul că s-au aprobat şi sumele necesare pentru montarea de celule fotovoltaice

„Suma aprobată astăzi de Guvern pentru Fondul de mediu este de aproximativ 600 de milioane de lei, echivalentul a 120 de milioane de euro. Dorim să lansăm acest proiect chiar pe data de 1 mai, astfel încât românii care doresc să îşi monteze celule fotovoltaice să poată să beneficieze de acest program”, a declarat ministrul. 

Cât despre Programul Rabla pentru electrocasnice, de anul acesta, în componența lui vor intra televizoare şi alte echipamente. 

„În bugetul aprobat există suma de 142 milioane de lei şi în viitorul imediat următor toate municipalităţile care au astfel de depozite şi sunt în procedura de infringement să poată să îşi depună dosarul de finanţare la AFM, astfel încât în timpul cel mai scurt, conform procedurilor de închidere, să putem să scăpăm de această procedură de infringement”, a spus ministrul Mediului.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate