sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAdministrație publică200 de contracte Start-Up Nation 2018, semnate în mai

200 de contracte Start-Up Nation 2018, semnate în mai

Primele 200 de contracte pentru Start-Up Nation 2018 vor fi semnate la începutul lunii mai, potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea. 

„Pentru Start-Up Nation 2018 avem 6.688 de proiecte şi planuri de afaceri au fost deja verificate, 5.302 proiecte au fost admise până în acest moment, 458 au fost respinse, iar în clarificări sunt 928. Vestea bună pentru cei care au aplicat în Start-Up Nation, ediţia 2018, cele 33.514 proiecte depuse, este că începând cu luna mai vom semna contracte. Deci vom semna contractele cu primii 200, care au fost verificaţi în prima săptămână. Din luna mai începem semnarea contractelor”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri. 

Potrivit lui, Guvernul are banii necesari pentru prima parte a derulării programului Start-Up Nation şi a estimat că nevoia mare de plăţi în numerar va apărea spre finalul anului. 

„Există credite de angajament şi există credite bugetare, ceea ce permite să avem începutul, partea de semnare de contracte. Am prevăzut anul acesta posibilitatea de a acorda un avans, şi în măsura în care se solicită acest avans, creditele bugetare există, deci putem semna contractele şi putem începe Start-Up Nation. După cum ne-a învăţat experienţa anilor trecuţi, foarte mulţi dintre solicitanţi, aproape 90%, au mers pe credit-punte, deci au mers la bănci. Conform graficului financiar pe care îl avem anexat la acest program, nevoia foarte mare de plăţi în numerar va fi spre finalul anului. Ce avem acum – toate resursele de angajament, credite de angajament şi credite bugetare pentru a putea desfăşura Start-Up Nation în cele mai bune condiţii”, a adăugat ministrul pentru Mediul de Afaceri. 

În cadrul programului Start-Up Nation 2018, peste 2000 de planuri de afaceri depuse sunt venite de la românii care lucrau anterior în afara ţării. 

„Le-am explicat întotdeauna că atunci când ai învăţat să faci bine o meserie într-o ţară străină poţi să vii şi să transformi acest lucru într-o afacere în România. În Start-Up Nation, din cele 33.514 planuri de afaceri depuse, peste 2000 sunt cele care au venit din diaspora”, a mai spus Oprea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate