luni, mai 27, 2024
AcasăAgenda ZileiContraofensiva în Crimeea: ”Pregătiți adăposturi antiaeriene în Crimeea”, le cere consilierul lui...

Contraofensiva în Crimeea: ”Pregătiți adăposturi antiaeriene în Crimeea”, le cere consilierul lui Zelenski locuitorilor din peninsulă

Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, să pregătească adăposturi antiaeriene și să se aprovizioneze cu apă, în timp ce Kievul continuă planurile pentru o contraofensivă majoră pentru alungarea trupele ruse din teritoriul ucrainean ocupat, relatează Reuters.

De câteva săptămâni Ucraina le spune locuitorilor din sudul ocupat să fie pregătiți și să părăsească locuințele pentru a se adăposti înainte de a lansa o contraofensivă. Totuși, avertismentul de luni a fost inedit deoarece era adresat locuitorilor Crimeei, pe care Rusia a anexat-o în 2014, spre deosebire de zonele capturate de Rusia în timpul invaziei din acest an.

Peninsula de la Marea Neagră este considerată de ruși a fi în afara razei de acțiune a armelor ucrainene, deși mai multe explozii recente înregistrate la obiective militare rusești din Crimeea au pus acest lucru sub semnul întrebării, iar Kievul a refuzat să își revendice responsabilitatea pentru incidente.

Cerem locuitorilor din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor (ucraineni) în timpul măsurilor de dezocupare”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

În special, să pregătească adăpostul antiaerian, să se aprovizioneze cu cantități suficiente de apă și să încarce acumulatoarele. Totul va fi Ucraina„, a scris el pe Twitter.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate