marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiExterneContraofensiva ucraineană ''nu a eşuat'', afirmă şeful Statului Major al SUA

Contraofensiva ucraineană ”nu a eşuat”, afirmă şeful Statului Major al SUA

Contraofensiva ucraineană „nu a eşuat”, dar drumul spre o victorie definitivă a Kievului în conflict este încă foarte lung, a apreciat şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, într-un interviu difuzat duminică, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, după ce a primit arme occidentale şi a pregătit noi batalioane.

„Ştiu că unii observatori afirmă că această ofensivă a eşuat. Ea nu a eşuat”, a spus generalul american într-un interviu acordat CNN.

„Această ofensivă, deşi lentă, mai lentă decât era prevăzut, a rămas constantă”, a estimat el, afirmând că ucrainenii dispun încă de „o forţă de lovitură importantă”.

Generalul a recunoscut, însă, că „va dura mult timp” pentru a atinge obiectivul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski „de a-i da afară pe toţi ruşii” din ţară.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi primit joi la Casa Albă pentru noi discuţii cu preşedintele Joe Biden privind sprijinul acordat Kievului împotriva invaziei ruse.

Această vizită intervine într-un moment în care Congresul american dezbate un nou pachet de 24 de miliarde de dolari ca ajutor militar pentru Kiev.

Volodimir Zelenski ar urma să meargă şi la Capitoliu pentru a se întâlni cu conducerea republicană şi democrată.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate