joi, octombrie 21, 2021
AcasăAgenda ZileiCoronavirus: Politicienii cer românilor să nu se panicheze

Coronavirus: Politicienii cer românilor să nu se panicheze

În cazul epidemiei de coronavirus care pare că pune tot mai mare stăpânire pe Europa, politicienii cer românilor să nu se panicheze. 

Preşedintele PMP Eugen Tomac face un apel la calm în ceea ce priveşte evoluţiile legate de răspândirea coronavirusului, precizând că autorităţile române au luat măsuri de control, însă oamenii trebuie să fie informaţi cum să se păzească în faţa acestei epidemii.

„Sunt atent la evoluţiile legate de răspândirea coronavirusului şi îi îndemn pe români să îşi păstreze calmul. Dacă intrăm în panică, nu rezolvăm lucrurile. Înţeleg că autorităţile române au luat măsuri de control, dar oamenii trebuie să fie informaţi cum să se păzească în faţa acestei epidemii”, a scris pe Facebook preşedintele PMP.

Acesta i-a cerut comisarului european pe sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, să înceapă o campanie de comunicare cu cetăţenii europeni pe partea de prevenţie.

„Am participat, acum o lună, la dezbateri în Parlamentul European pe această temă şi i-am cerut comisarului european pe sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, să nu rămânem doar la stadiul de recomandări politice, ci să începem o campanie de comunicare cu cetăţenii europeni pe partea de prevenţie. Evitarea aglomeraţiei, spălatul pe mâini şi mersul la medic pentru tratarea simptomelor de gripă sunt măsuri la îndemâna oricui, care pot limita răspândirea acestei boli”, arată Tomac.

De asemenea, premierul Ludovic Orban le cere cetăţenilor să se informeze doar din surse oficiale cu privire la coronavirus.

„Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale din partea fie a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului de Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sau prin intermediul Poliţiei de Frontieră, Ministerului Sănătăţii, tuturor ministerelor şi autorităţilor care au un rol în lupta pentru a preveni pătrunderea coronavirusului. În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în această situaţie”, a spus Orban.

Coronavirus: Politicienii cer românilor să nu se panicheze

Orban spune că ei se întâlnesc periodic, comunică periodic, au măsuri pe care le iau în funcţie de situaţiile care apar pe parcursul zilei de astăzi, astfel de şedinţe, de reuniuni la care iau decizii şi stabilesc acţiuni care sunt necesare.

„În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi foarte bine că la Rezervele Statului şi în general în depozite stocurile erau egale cu zero. Noi am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai pentru obiectivul de a putea achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru prevenirea şi evident pentru combaterea coronavirusului. La Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, procedurile simplificate sunt în curs de derulare şi pe măsură ce găsim furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă ceea ce este necesar”, a spus Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate