duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiCorupție la Prima casă. O angajată FNGCIMM, condamnată la închisoare

Corupție la Prima casă. O angajată FNGCIMM, condamnată la închisoare

Corupție la Prima casă pare să fie subiectul finelui de an 2018, după ce Anca Doriana Stan, angajată la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare. 

Aceasta este acuzată de trafic de influenţă, într-un dosar de corupţie legat de programul Prima Casă. Judecătorii au decis ca Anca Doriana Stan să primească o pedeapsă cu suspendare, după ce ea şi-a recunoscut vinovăţia în timpul anchetei. 

De asemenea, s-a dispus ca Anca Doriana Stan să efectueze muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Drepturilor Copilului Sector 4, fie la Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Corupție la Prima casă, cu scandal din vară

Angajata FNGCIMM a fost trimisă în judecată în septembrie 2018.

Aceasta fiind acuzată de procurorii de la Parchetului General că, în perioada martie – iulie 2018, în calitate de angajată la Compartimentul Financiar Preventiv şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra colegilor de serviciu, în special din cadrul Serviciului Prima Casă, a pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari de la FNGCIMM, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în Programul naţional Prima Casă. 

Și alți angajați sunt anchetați

Parchetul General continuă cercetările, într-un dosar disjuns, cu privite la alţi angajaţi de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie. 

Astfel, în luna iulie, Parchetul General anunţa că Andreea Papadopol – şef al Serviciului Prima Casă din cadrul Direcţiei de Garantare a Fondului este cercetată pentru luare de mită în formă continuată. Procurorii susţineau că, în perioada martie – iulie 2018, în calitate de şef al Serviciului Prima Casă, ea a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 300 şi 400 de euro pentru a urgenta îndeplinirea actelor ce intră în îndatoririle sale de serviciu în procesul de avizare a unor dosare de credit înscrise în program. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate