sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCosturile pentru autostrada Lugoj-Deva cresc cu 250 mil. euro din cauza urșilor

Costurile pentru autostrada Lugoj-Deva cresc cu 250 mil. euro din cauza urșilor

Costurile pentru autostrada Lugoj-Deva, la lotul 2, cresc cu 250 milioane de euro din cauza urșilor, a declarat premierul Ludovic Orban. Mai precis, trebuie schimbată soluţia tehnică pentru un tronson de 9 kilometri ce este tranzitat de urşi.

„Pe lotul 2 de pe tronsonul Lugoj – Deja, iniţial s-a aprobat o documentaţie tehnico-economică, pe care a existat aviz de mediu, nu a fost niciun fel de problemă. S-a făcut proiectul, s-a licitat, s-a semnat contractul cu constructorul, au început lucrările, s-au făcut o parte din lucrări, după care ne-am trezit… de la urşi se trage, nu? Nu ştiu de ce, s-a descoperit că-s nişte urşi acolo. Şi să vă spun care e rezultatul: trebuie să schimbăm soluţia tehnică, iar pe cei 9 kilometri, care se pare că-s tranzitaţi de urşi în mod special, pe ceilalţi nu ştiu de ce nu erau. Le place numai prin zona aia să se plimbe, urşilor. Deci asta înseamnă o creştere a costului lucrării cu vreo 250 de milioane de euro. Este ceva de noaptea minţii”, a afirmat premierul, într-o vizită de lucru la Balș.

Lotul 2 al autostrăzii, în lungime de 28 de kilometri, a fost licitat de constructor la o valoare de 130 de milioane de euro, după care a apărut problema urşilor. În ceea ce priveşte lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 21,3 kilometri, ministrul Transporturilor a spus că în zilele următoare va fi luată o decizie pentru ca acesta să fie dat în trafic.

Potrivit premierului, că atât timp cât Comisia Europeană va accepta costurile suplimentare la acest proiect, atunci nu se vor genera pierderi pentru România.

„Acum trebuie elucidate împrejurările în care au fost descoperiţi urşii după studiile de fezabilitate. Dar acum nu avem ce face, obiectivul nostru este să construim. Din câte am înţeles, proiectul fiind pe finanţare europeană, atâta timp cât cei de la Comisia Europeană acceptă să finanţeze acest cost suplimentar, nu va genera pierderi pentru România şi vom da drumul la lucrări”, a mai spus prim-ministrul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate