sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiAlianța USR PLUS vrea alegerea primarilor în două tururi

Alianța USR PLUS vrea alegerea primarilor în două tururi

Alianţa USR PLUS solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi PNL ca alegerile locale în două tururi să devină realitate, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

„Miza este una foarte clară, alegerile locale sunt prioritatea pe care o avem în vedere. Cerem preşedintelui Iohannis şi PNL ca alegerile în două tururi să devină realitate. Există acum suport politic, există rezultatul acesta care ne îndreptăţeşte să revenim la normalitate şi în democraţia locală. Trebuie să ieşim din logica absurdă în care avem primari de localităţi aleşi cu 8% sau 12%. Revenim la primari în două tururi şi aceasta este solicitarea pe care Alianţa o face expres şi PNL şi preşedintelui Iohannis, să folosească toată forţa politică de care dispun în acest moment pentru a ajunge la primari în două tururi. Noi vom fi şi în Parlament susţinători ai acestui lucru şi solicităm ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Barna.

Acesta va avea o întâlnire în acest sens cu premierul Ludovic Orban. „La începutul săptămânii viitoare, probabil marţi sau miercuri, o să am o întâlnire cu premierul Orban în care vom discuta alternativele şi poziţia sa pe acest subiect, dat fiind că cerinţa efectivă era cuprinsă în acordul politic semnat în Parlament şi întărit acum de decizia de astăzi luată în unanimitate de Alianţă de a solicita PNL atingerea acestui obiectiv”, a mai spus Barna.

Potrivit lui, acest mecanism cu alegerea primarilor într-un singur tur este precum un spray fixativ la frizerie sau la coafor, fixează primarii actuali pentru tot restul vieţii în poziţiile pe care le au.

De asemenea liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că acest obiectiv este trecut în protocolul politic semnat cu PNL și nu ar trebui să fie nevoie de prea multe negocieri pentru că atât PNL cât și Klaus Iohannis susțin acest lucru. 

În momentul de față, alegerile din dintr-un singur tur de scrutin nu avantajează decât pe PSD care încă mai are o mare influență la nivel rural. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate