sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăCotroceni: Nicolae Ciucă, propus de PNL-Iohannis, este noul premier desemnat

Cotroceni: Nicolae Ciucă, propus de PNL-Iohannis, este noul premier desemnat

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost desemnat joi de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru această funcţie, la consultările avute cu şeful statului.

”Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele. Să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. E inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline. În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă.

Am decis să îl desemnez drept candidat pentru funcția de premier pe dl Nicolae Ciucă” – a declarat președintele Iohannis.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat, la rândul său că va negocia cu toate ”forțele responsabile” pentru formarea și susținerea unui nou guvern.

”Vă mulțumesc, domnule președinte. Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde.  În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi, de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament.” – a spus Nicolae Ciucă, joi, la Cotroceni.

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă (54 de ani, născut în Plenița – Dolj), actual ministru al Apărării și fost șef al Statului Major General al Armatei, este un pro-atlantist convins, el participând la bătăliile din Irak alături de soldații americani. El a fost premier interimar în 2020, după demisia premierului Ludovic Orban, și a devenit vicepreședinte al PNL.

Generalul Ciucă a fost numit de președintele Iohannis șef al Statului Major General în 2015, până la acel moment fiind locțiitorul șefului Statului Major, generalul de aviație Ștefan Dănilă. Ciucă a fost anterior șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004).

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate