marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăDacian Cioloș: USR nu intenționează să sprijine un guvern minoritar susținut de...

Dacian Cioloș: USR nu intenționează să sprijine un guvern minoritar susținut de PSD

USR nu intenţionează să sprijine un Guvern minoritar care are deja susţinerea PSD, a declarat, joi, preşedintele partidului, Dacian Cioloş. De asemenea, a mai spus el, propunerea generalului Nicolae Ciucă pentru funcția de premier nu e un semnal deloc bun, iar asta arată ”capitularea politicului”.

„Nici nu mai contează cum va vota USR atâta vreme cât PNL a anunţat că are deja susţinere în Parlament şi am înţeles că PSD a anunţat, la fel, că poate să susţină un astfel de Guvern minoritar. (…) Pare să existe deja o înţelegere între PNL şi PSD, cu care, probabil, se simt confortabil şi unii şi ceilalţi, deci nu se mai pune problema unei susţineri din partea USR”, a transmis Cioloş, la finalul şedinţei Biroului Naţional al partidului, care a fost convocată după desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Desemnarea unui premier care este general în rezervă nu este un semnal bun, cu atât mai puțin cu cât mai avem un militar numit în fruntea campaniei (eșuate) de vaccinare, mai spune Cioloș.

„Evident că numirea lui Nicolae Ciucă nu e un semnal deloc bun din punctul meu de vedere, noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și am văzut rezultatul. Acum venim cu o propunere de premier, sigur, domnul Ciucă e politician acum, e în rezervă. E un semnal de capitulare a politicului”, a declarat Cioloș, întrebat de un reporter cum comentează numirea lui Ciucă.

„Am văzut de la PSD că propunerea lor nu a fost o asumare politică, ci a fost un tehnocrat. Acum la fel, la PNL, nu vedem o asumare politică, a unui om politic, ci vedem asumarea unui om care vine din armată și vine cu acest sentiment, că armata trebuie să ne scoată din această situație dificilă”, a mai declarat liderul USR.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate