miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiCristian Rizea, pionul Moscovei pe tabla de șah a războiului hibrid declanșat...

Cristian Rizea, pionul Moscovei pe tabla de șah a războiului hibrid declanșat pentru schimbarea puterii și a ordinii constituționale de la Chișinău

Infractorul Cristian Rizea a fost expulzat zilele trecute din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestei țări pe o perioadă de 15 ani, după ce serviciile secrete moldovenești au stabilit că acesta ar fi atentat la securitatea statului, potrivit unui document semnat de șeful Inspectoratului General pentru Migrație din Republica Moldova și publicat de presa de la Chișinău.

Acuzația este una deosebit de gravă și ea vine într-un moment critic pentru Republica Moldova, la o lună de la declarația publică făcută de președinta Maia Sandu prin care a anunțat că Rusia ”acționează prin diferite mijloace ale războiului hibrid pentru a-și instala la Chișinău o guvernare prorusă obedientă” și că există mai multe probe în acest sens.

Iată că după ce mafiotul ruso-israelian Ilan Șor, unul dintre principalii agenți ai FSB folosiți pentru destabilizarea Republicii Moldova, a fost condamnat definitiv la 15 ani de pușcărie și i s-a confiscat toată averea în ”dosarului furtului miliardului de dolari”, iar apoi i s-a anulat și mandatul de deputat, i-a venit rândul și celuilalt bandit destabilizator de țară, refugiat de aproape 6 ani la Chișinău pentru a scăpa de executarea unei pedepse de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare în România, și el tot fost deputat și tot hoț dovedit și condamnat.

Gherțoiul penal ”Mihai” Cristian Rizea cu pretenții și acoperire de jurnalist la Chișinău

Expulzarea lui Rizea a avut loc pe 27 aprilie, în aceeași zi în care Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru revocarea mandatului de deputat al mafiotului aflat în slujba Moscovei, Ilan Șor.

„Conform constatărilor organelor abilitate să asigure securitatea statului, s-a stabilit că, cetățeanul României, Rizea Cristian, născut la 12.0..196., pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării, activități cu elemente de factură criminală, acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului, în conformitate cu art (…)” – se precizează în preambulul deciziei prin care infractorul român Rizea a fost declarat persoană indezirabilă la Chișinău.

De asemenea, se mai afirmă în document, infractorul Rizea încalcă în mod flagrant și sistemic prevederile Codului Contravențional, prezentând pericol pentru ordinea și securitatea publică”, precizându-se că împotriva lui ”sunt inițiate mai multe acțiuni civile pentru imixtiunea în viața personală a persoanelor și lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale”.

Foto: Facebook Sorin Stati

Faptul că Rizea este un infractor condamnat deja la pușcărie în România și tocmai de aceea refugiat de atâția ani în RMoldova, nu a contat decât ca, să zicem, circumstanță agravantă la expulzarea sa de la Chișinău.

Participarea lui la ceea ce președinta Maia Sandu a identificat a fi războiul hibrid dus de Rusia pentru schimbarea puterii de la Chișinău este, pentru autoritățile moldovenești, principalul motiv al expulzării sale, acțiune cu un ”termen de garanție” de 15 ani.

Este Cristian Rizea un agent al Rusiei, adică mai mult decât un bandit de partid și de stat, așa cum sunt cei mai mulți politicieni de pe Dâmbovița, prinși sau încă  neprinși de procurori? 

Potrivit documentului de mai sus, emis de Inspectoratul General pentru Imigrația din cadrul MAI al RMoldova, răspunsul la întrebare este deținut doar de ceea ce moldovenii numesc a fi ”organele abilitate să asigure securitatea statului”, adică Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău.

Cum singurul stat interesat dar și direct implicat în schimbarea ordinii constituționale și a regimului politic din Republica Moldova este Rusia Teroristă, înseamnă că orice acțiune dusă pentru realizarea acestor obiective este gândită, dirijată, încurajată sau/și finanțată de serviciile secrete ale Moscovei.

Prin urmare, dacă SIS deține date privind activitatea anti-statală dusă aici de condamnatul penal de la București Cristian Rizea, așa cum rezultă din documentul de mai sus, atunci el este, cu siguranță, cel puțin un pion al Moscovei folosit o vreme pe tabla de șah a războiului hibrid dus de statul terorist rus pe teritoriul Republicii Moldova.

About The Author

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate