sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCriza forței de muncă, terminată cu eșuații de la BAC

Criza forței de muncă, terminată cu eșuații de la BAC

Criza forţei de muncă din România se poate rezolva pe plan naţional, prin calificarea tinerilor care nu au promovat bacalaureatul, este de părere liberalul Claudiu Răcuci.Acesta aduce acuzaţii foarte grave la adresa PSD, spunând că guvernele socialiste din ultimii 7 ani nu au luat nicio măsură concretă pentru cei aproape 1 milion de tineri care nu au promovat bacalaureatul şi care astăzi fie nu au un loc de muncă bine plătit, fie au fost nevoiţi să plece din ţară.

„Sub guvernele PSD, elevul care nu a promovat bacalaureatul parcă ar fi primit o sentinţă definitivă, fiind condamnat fie la şomaj, fie la ocuparea unui loc de muncă pentru necalificaţi, plătit la nivelul salariului minim, fie să plece definitiv din ţară. De când s-a introdus rigoare la examenele de bacalaureat, aproape 1 milion de tineri nu au obţinut diploma şi nicio soluţie inteligentă nu a venit dispre Guvern. De fapt, nici nu ne aşteptam să vedem asemenea preocupări, atâta vreme cât guvernele PSD au fost populate de oameni de slabă calitate, care abia au terminat o şcoală”, a mai spus liberalul.

Criza forței de muncă, eliminată de eșuații de la BAC 

Cu toate acestea, este cu totul nedrept ca atâţia tineri să fie siliţi să plece din ţară sau să devină muncitori necalificaţi, pentru că la 18 ani nu au obţinut o notă bună la un examen!
„În vreme ce economia românească suferă de un deficit crunt de forţă de muncă, PSD a împins forţa de muncă românească spre alte ţări!Este bine că Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură şi că România are şansa să se îndrepte către normalitate. A doua zi după instalarea noului guvern liberal, voi susţine cu toată forţa ca statul român să-şi îndrepte toată atenţia către aceşti tineri, ale căror destine nu trebuie frânte. Avem bani disponibili şi din fonduri europene şi din buget şi din fonduri private, astfel încât fiecare tânăr fără diplomă de bacalaureat să fie inclus în programe de calificare pentru meseriile prezentului şi viitorului”, a mai spus deputatul.
Acesta este de părere că avem nevoie urgent de oameni calificaţi, de la şoferi profesionişti, electricieni şi până la personal auxiliar în domeniul comunicaţiilor, iar acest lucru se poate obţine prin calificare serioasă, pe termen lung.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate