sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCSAT: Iohannis i-a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă

CSAT: Iohannis i-a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, el precizând că propunerea făcută de ministrului Apărării, Gabriel Leş, a fost respinsă. 

Șeful statului a mai spus că România nu poate rămâne tocmai acum fără un conducător al Statului Major al Apărării, mai ales după ce a respins propunerile venite din partea ministrului Apărării, una dintre acestea fiind generalul Dumitru Scarlat. 

Se pare că, ministrul Gabriel Leş anunţa, pe 19 decembrie, că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. „Legea prevede un mandat de patru ani, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (…) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (…) Mandatul se încheie în 31 decembrie”, declara Leş. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza, într-o întâlnire informală cu presa, că intenţionează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre înlocuirea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare Regională. 

Ea adăuga că discuţia ar putea avea loc chiar în marja şedinţei CSAT, deoarece îşi doreşte ca echipa guvernamentală să nu fie supusă schimbărilor, imediat după ce România va începe să exercite Preşedinţia Consiliului UE. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate