miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiCSM a avizat negativ revocarea din funcție a procurorului general

CSM a avizat negativ revocarea din funcție a procurorului general

CSM a avizat negativ revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr, așa cum ceruse ministrul Justiției, Tudorel Toader.  

„În şedinţa din data de 19 noiembrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ solicitarea ministrului justiţiei privind revocarea din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr. Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei”, a anunțat CSM.

În timpul sedinței din Secția de procurori a CSM, între Tudorel Toader și Augustin Lazăr au existat replici dure. 

„Spuneţi dumneavoastră românilor care au stat luni sau ani în puşcării şi după aceea li s-a spus că fapta nu există, nu aţi comis-o sau nu are elemente constitutive ale unei infracţiuni. Ce îi spuneţi dumneavoastră, un parchet din secolul XXI, unui om care a stat trei ani în puşcărie sau doi ani şi după aceea: <Domne, ne pare rău, nu eşti vinovat, nu ai comis fapta>”, a declarat Toader.

Pe de altă parte, nici replica lui Lazăr nu s-a lăsat prea mult așteptată. „Eu apreciez îngrijorarea domnului ministru că m-am îmbujorat la faţă. Şi domnia sa a făcut-o. Vreau să spun oamenilor care au stat în puşcării că nu procurorul general i-a condamnat şi că există căi legale pentru oamenii care simt că au fost prejudiciaţi într-un fel sau altul. Întotdeauna au existat căi legale pentru a se afla adevărul. Asta este dintotdeauna. Eu nu aş vrea să stărui pe această idee, că nu sunt în campanie electorală. Eu sunt magistrat al Ministerului Public. Nu trebuie să insinuăm că cineva a făcut o conspiraţie în aşa fel încât să influenţeze un dosar”, a menţionat procurorul general. 

Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr pe 24 octombrie. Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate