marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiViața politică bate filmul. Guvernul Dăncilă 2: Dezastrul continuă

Viața politică bate filmul. Guvernul Dăncilă 2: Dezastrul continuă

Guvernul Dăncilă 2 a apărut astăzi la rampă după ce Comitetul Executiv Național al PSD a votat o remaniere a șase miniștri. Rocadele sunt cu atât mai suprinzătoare cu cât niciunul dintre cei care au devenit ministri pe posturile respective nu sunt specialiști pe domenii.

Dar asta nu este o scuză pentru că până acum, aproape niciunul dintre ministri din guvernele PSD, până la acesta, Guvernul Dăncilă 2 sau Dragnea 4, cum vreți să-i spuneți, nu este specialist în domeniul pe care-l administrează. 

Guvernul Dăncilă 2: Dezastrul continuă

Dezastrul continuă pentru că în Guvernul Dragnea 2 se pare că nu s-au făcut deloc îmbunătățiri calitative ale miniștrilor, ci doar reșapări după bunul plac și interesele celor de la vârful PSD

Așa se face că, Ilan Laufer, reintră în grila de ministri, dar de data aceasta la Ministerul Dezvoltării, înlocuindu-l astfel de Paul Stănescu, un aprig susținător al Gabrielei Firea. După el, Lia Olguța Vasilescu, iese de la Muncă și ajunge la Transporturi, unde îl înlocuiește pe Lucian Șova. În locul ei la ministerul Muncii vine Marius Budăi. De la ministerul Economie pleacă Dănuț Andrușcă și vine Nicolae Bădălau. 

Mihai Fifor, care și-a anunțat demisia astăzi, a fost înlocuit de fostul ministrul al Apărării din Guvernul Dragnea 1 (Guvernul Grindeanu), adică de senatorul Gabriel Leș. Iar la Cultură, George Ivașcu, cel care ar fi trebuit să joace un rol cheie în festivitățile și activitățile legate de Centenar, este înlocuit cu nici două săptămâni înainte de sărbătoare, de senatorul Daniel Breaz. 

Cum văd restul partidelor permutările după cheful lui Dragnea

Victor Ponta nu a scăpat ocazia să lovească, din nou, în partidul care l-a consacrat în „domnia” lui Adrian Năstase. Așa că acesta a declarat astăzi că, regimul Dragnea-Dăncilă este combinaţia de incompetenţă profesională, lipsă de coloana vertebrală şi afaceri necurate cu bani publici. 

„A mai rămas vreun pesedist în conducerea PSD, că social-democraţi nu mai sunt de mult timp? Cu Dragnea preşedintele partidului de la PD, cu Darius Vâlcov consilier (premier în fapt) de la PDL, cu Codrin secretarul general de la PRM, cu Gabriel Mutu şeful celei mai mari organizaţii, cea de la Bucureşti, de la PDL, ministrul Transporturilor Olguţa de la PRM… Băsescu a fost genial când l-a trimis pe Dragnea la PSD – doar aşa a reuşit să îl distrugă (din interior). Şi acum Dragnea a numit secretar general, care este ales de Congres conform Statutului, şi preşedinte al Consiliului National, ales de Consiliu care nu s-a mai ţinut deloc din 2015!”, a susţinut Ponta într-o postare pe Facebook. 

Acesta s-a întrebat retoric dacă poate exista un Guvern format din oameni mai incompetenţi şi mai puţin pregătiţi profesional decât Guvernul Dăncilă 1. „Da – Guvernul Dăncilă 2 – nou veniţii bat toate recordurile – cu un matematician la Cultură, cu Olguţa să facă autostrăzi, cu un băiat de la sport care să gestioneze pensiile şi programele sociale, cu Nae Bădălău şeful economiei Europei în semestrul 1 din 2019, cu Alex Petrescu şi Ilan Laufer care nu au fost buni pentru funcţia de ministru şi daţi afară din guvern anul trecut ca să fie reevaluaţi azi, cu un vicepremier care tocmai nu a luat decât un singur vot în Parlament pentru funcţia de preşedinte ASF, cu ministrul Afacerilor Europene gonit din funcţie cu o lună înainte să preluăm preşedinţia Consiliului UE”, a mai continuat Ponta.

Potrivit lui, Gabriel Leş a fost secretar de stat la Ministerul Apărării în Guvernul Cioloş şi a întocmit Hotărârea de Guvern pentru achiziţia unor corvete de la Damen Olanda cu preţ dublu, a devenit ministru în Guvernul Grindeanu şi schimbat imediat din funcţie pentru că nu a făcut licitaţie pentru acele achiziţii.

„Redevine ministru, în condiţiile în care săptămâna viitoare trebuie să se anunţe câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia de corvete – la care participant este …… Damen Olanda! Sigur că această combinaţie de incompetenţă profesională, lipsă de coloana vertebrală şi afaceri necurate cu bani publici este principala caracteristică a Regimului Dragnea – Dăncilă. Ţara este vânată şi partajată ca pe domeniile de vânătoare ale Teldrum – cam cu aceleaşi personaje!”, a mai afirmat liderul Pro România. 

Fostul „domnitor” critică actualul „tiran”

Traian Băsescu nu putea nici astăzi ocazia de a critica mișcările făcute în CExN de Dragnea, ascunse sub un văl al votului democratic din interiorul partidului. „Dar Viorica Vasilica? Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri cheie din menajeria guvernamentală. Din păcate, nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România: Dăncilă”, a afirmat Băsescu într-o postare pe Facebook. 

Orban: Clanurile mafiote din PSD se răfuiesc

Remanierea miniștrilor este văzută de Ludovic Orban ca o „răfuială între clanurile mafiote din PSD” care nu aduce nimic bun în funcţionarea Guvernului. „PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic în viaţă, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti. Actuala remaniere este înlocuirea unor proşti şi a unor slugi cu alţi proşti şi cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuială între clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmăreşte să îi pedepsească pe baronii răzvrătiţi şi să îi răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul”, a afirmat liderul liberalilor.

Potrivit lui, această remaniere nu aduce nimic bun în funcţionarea Guvernului, nu va face altceva decât să aducă alţi incompetenţi, alţi oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate în care îşi vor desfăşura activitatea şi care sunt selectaţi pe unicul criteriu al fidelităţii, slugărniciei faţă de Dragnea şi faţă de baronul care va susţine candidatura miniştrilor.

„Nu pot să nu remarc că această remaniere conţine în sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, şi anume că PSD recunoaşte că a eşuat în respectarea promisiunilor către pensionari, pentru că altfel nu pot să înţeleg de ce Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţii din ministerul pe care l-a condus până acum şi de ce abandonează aşa zisa reformă a pensiilor făcută de PSD, în timp ce dezbaterea legii pensiilor este în Parlament”, a spus Orban.

Liberalul a mai afirmat că discuţiile privind depunerea unei moţiuni de cenzură se poartă în continuare şi că se aşteaptă remanierea membrilor Guvernului. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate