duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiCu amnistia și grațierea, PSD va arunca România către o adevărată revoluţie

Cu amnistia și grațierea, PSD va arunca România către o adevărată revoluţie

Dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, PSD va arunca România către o adevărată revoluţie, a declarat preşedintele USR, Dan Barna. 

„Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie”, precizează liderul USR. 

Potrivit lui, dacă Guvernul Dăncilă reuşeşte să dea ordonanţa de urgenţă, membrii USR vor ieşi în stradă. „Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, afirmă Dan Barna. 

Dăncilă a promis că nu dă amnistia și grațierea

Atât Viorica Dăncilă, cât şi ministrul justiţiei i-au dat asigurări lui Barna, la întâlnirea pe care au avut-o în urmă cu trei zile, că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. 

„Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriaşă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european”, crede Barna. 

Barna a mai reluat apelul pe care l-a făcut preşedintelui Klaus Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă, exact așa cum a făcut și în urmă cu mai multe luni. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate