duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiCulmea ipocriziei: Procuroarea Florea vorbește de presiune de procurori

Culmea ipocriziei: Procuroarea Florea vorbește de presiune de procurori

În ultimii ani s-a constatat o situaţie de presiune asupra modului în care judecătorii şi-au desfăşurat activitatea, spune procurorul-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea. Ce nu afirmă aceasta este că, exact instituția la care ea este în conducere a făcut acest lucru la comanda politică

Adina Florea a susţinut interviul la CSM pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. 

„Am stat de vorbă cu foarte multe persoane, din foarte multe medii sociale, şi cu foarte mulţi magistraţi – şi mă refer aici la judecători. Fără a furniza detalii care sunt nepublice din anchetele penale, tot pot să trag concluzia că ultimii ani au creat o situaţie de presiune asupra modului în care magistraţii – judecători şi-au desfăşurat activitatea”, a declarat Adina Florea la comisia de concurs din CSM.

Potrivit ei, această presiune a venit din acele dosare penale care au fost întocmite, fie la sesizare din oficiu, fie ca urmare a unor denunţuri nefundamentate pe o bază factuală concretă şi care de la momentul sesizării şi până la momentul la care s-a dispus soluţia au trenat foarte mult pe rolul organelor judiciare. 

Sunt dosare cu magistraţi care, deşi au fost iniţiate în anul 2011, nici până în acest moment nu au fost soluţionate, mai spune Florea 

„Au fost dosare care s-au soluţionat în termen de 5 ani, de 6 ani de la momentul primei sesizări. Au fost dosare care nici acum, deşi momentul primei sesizări intervine undeva la nivelul anului 2011 – 2012, nu au fost soluţionate. Şi când spun nici acum am în vedere momentul în care aceste dosare au fost declinate în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie de la structurile unde aceste dosare au fost constituite. Au fost situaţii întâlnite în practică în care dosarele constituite cu privire la infracţiuni pretins săvârşite de magistraţi au stat pe rolul organelor judiciare fără ca măcar să fi fost începută in rem urmărirea penală şi, cu toate acestea, aceste dosare au rămas în nelucrare”, a mai declarat Florea. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate