joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură: Ce spun cei din PSD

Moțiunea de cenzură: Ce spun cei din PSD

UPDATE (Viorica Dăncilă în Parlament):

”Este a treia oară când vin cu ocazia unei moţiuni de cenzură şi observ aceeaşi abordare a Opoziţiei: mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile pentru români şi România, supremaţia jignirilor în faţa politicii bunului simţ. Am parcurs textul acestei moţiuni de cenzură în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă care să aducă îmbunătăţirea actului de guvernare în folosul societăţii. Nu am găsit. În fapt, întregul text al moţiunii de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele acestei ţări. Este evident că nu reprezentaţi o alternativă la guvernare. Vă întreb cu toată sinceritatea: chiar vă doriţi să veniţi la guvernare, chiar vă doriţi să schimbaţi acest guvern până la viitoarele alegeri? Eu ştiu că nu. Nu am văzut nicio măsură benefică pentru români, nicio idee concretă despre funcţionarea economiei în interesul cetăţenilor. Am văzut însă declaraţiile publice ale liderilor, multe metafore şi sloganuri, am văzut că vreţi să tăiaţi subvenţiile agricultorilor. Vreţi să daţi afară oameni, să eliminaţi vouchere de vacanţă, să reduceţi şi să tăiaţi. Ce le propuneţi românilor, ce vor câştiga printr-o eventuală venire a dumneavoastră la guvernare? Sloganuri?”, a declarat Dăncilă în plenul Parlamentului. 

Moțiunea de cenzură care se va vota astăzi a ajuns la un adevărat nivel al declarațiilor absurde, așa că vom încerca să le redăm pe fiecare în funcție de partid. Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” va fi dezbătută şi votată de plenul reunit al Parlamentului. 

Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu. Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi. Cum cel de guvernământ este cel vizat, declarațiile membrilor PSD-ALDE vor fi redate aici:

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilș a spus că nu are nicio emoţie în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură care va fi dezbătută şi votată marţi în Parlament, pentru că are încredere în colegii săi de partid şi în partenerii de alianţă. 

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” va fi dezbătută şi votată marţi de plenul reunit al Parlamentului. 

Mirela Furtună

„Menţinerea actualului Guvern va asigura o viaţă mai bună pentru români şi dezvoltarea ţării noastre. Social democraţia este şansa de dezvoltare a României şi îmbunătăţirii, în egală măsură, a vieţii tuturor românilor. PSD este singura formaţiune politică care a dovedit că ştie să guverneze ţara şi o dovedeşte şi acum, de 2 ani şi jumătate, în fiecare zi.
PSD este cel mai mare partid din România, care la alegerile parlamentare din 2016 a primit votul covârşitor din partea majorităţii românilor. Acest vot ne obligă să rămânem la guvernare, să implementăm Programul de guvernare, măsurile votate de majoritatea românilor, pentru că viaţa noastră, a tuturor, să se îmbunătăţească.Este un moment în care noi, toţi membrii PSD, trebuie să fim uniţi, să fim conştienţi de votul exprimat de români în decembrie 2016 şi să nu uităm că voinţa poporului este de departe cea mai importantă pentru o formaţiune politică.
Am certitudinea că actualul Guvern trebuie menţinut, iar noi, membrii PSD, trebuie să ne concentrăm toate acţiunile pentru a dovedi că merităm în continuare toată încrederea românilor, pentru a implementa măsurile de care este nevoie pentru ca viaţa fiecărui român să fie mai bună şi pentru a asigura dezvoltarea României!
Călin Popescu Tăriceanu
„Împreună cu cei din Coaliţie, am dat asigurări că această moţiune nu trece. Este un exerciţiu democratic al Opoziţiei. Respect acest drept. Au creat o aşteptare care mie mi se pare că s-a ridicat la cote mult prea înalte decât realitatea politică, moţiunea va cădea cu succes. (…) Domnul Orban a încercat acum oferindu-le nici mai mult, nici mai puţin posturi de miniştri, în toamnă bănuiesc că le dă altora posturi de miniştri, colegilor lui, aşa că nu va mai avea ce să le ofere”, a spus Tăriceanu înaintea şedinţei comune în care se dezbate moţiunea”
Știre în curs de actualizare!

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate