marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiDan Cristian Popescu: Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor...

Dan Cristian Popescu: Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale

După aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele acestora sunt secătuite, este de părere candidatul PSD la alegerile locale pentru primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

„Astăzi nimeni nu ştie dacă şcolile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie, singurul lucru pe care-l ştie toată lumea este că pe 27 septembrie vor fi alegerile, pentru că încă de acum nouă luni de zile, de la învestire, Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva. Nici de combaterea pandemiei, nici de economie, nici de nivelul de trai al românilor. Atrag atenţia că administraţia locală este la limită. După aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele sunt secătuite. Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea şcolilor că este posibilă amânarea cu două săptămâni”, spune fostul liberal.

Acesta este de părere că, este o bătaie de joc la adresa tuturor – copii, părinţi, profesori, autorităţi locale.

„Pentru a avea un sistem de educaţie adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunţuri făcute pe repede înainte, pe modelul ordonanţelor de urgenţă făcute cu o seară înainte când toţi românii aşteptau miezul nopţii pentru a şti ce au voie şi ce nu au voie să facă a doua zi”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Combaterea pandemiei lăsată pe mâna autorităților locale

El a precizat că este revoltător faptul că Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, nu a achiziţionat tabletele promise copiilor şi nu a distribuit măşti de protecţie nici pentru elevi şi nici pentru personalul didactic.

„Au avut la dispoziţie toată vara şi nu au făcut nimic. Este cu atât mai revoltător, mai ales după ce tu, Guvern, nu ţi-ai îndeplinit niciuna dintre obligaţii. Nu ai achiziţionat tabletele promise copiilor şi nici nu le-ai distribuit copiilor care aveau nevoie de ele, nu asiguri măşti de protecţie nici pentru elevi, nici pentru profesori, nu eşti capabil să emiţi în timp util nişte norme ferme care să stabilească cum trebuie să înceapă şcolile. Asta mai ales în condiţiile în care în haosul creat de Guvernul Orban cu toţii am făcut eforturi supraomeneşti – primari, directori de şcoli, cadre didactice, părinţi, pentru a suplini lipsa de implicare a Guvernului”, a mai spus candidatul PSD la primăria sectorului 2.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate