miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiEugen Tomac: PMP este împotriva amânării alegerilor locale

Eugen Tomac: PMP este împotriva amânării alegerilor locale

PMP este împotriva amânării alegerilor locale programate pe 27 septembrie, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

Potrivit lui, în ciuda crizei sanitare care afectează România, alegerile pentru autorităţile publice locale trebuie să aibă loc, pentru că drepturile fundamentale şi democraţia nu pot fi puse între paranteze nici pe vreme de război, nici pe vreme de pandemie.

„Democraţia îţi scoate în faţă foarte multe provocări şi iată că trecem printr-o asemenea situaţie când trebuie să avem alegeri în plină pandemie. Mulţi politicieni iresponsabili spun că mai bine anulăm alegerile, le amânăm, de ce mai este nevoie. Eu vă spun că am fost unul dintre cei care am susţinut că trebuie să avem alegeri chiar dacă se desfăşoară sub această presiune şi nesiguranţă, pentru că drepturile fundamentale şi democraţia nu pot fi puse între paranteze nici pe vreme de război, nici pe vreme de pandemie, niciodată”, a declarat Eugen Tomac.

PMP este împotriva amânării alegerilor locale

Acesta spune că este foarte important să nu uităm sacrificiile care s-au făcut pentru ca noi să putem vota acum.

„Este esenţial să nu neglijăm acest aspect extrem de important, pentru că mulţi dintre cetăţenii români, în urmă cu 30 de ani, mai bine de 30 de ani, au ieşit din casă, au ieşit în stradă şi nu s-au mai întors niciodată pentru că şi-au dorit să trăiască în libertate. Libertatea pe care o avem trebuie să ştim să o preţuim. Din păcate, foarte mulţi politicieni care cred că le ştiu pe toate au confiscat această libertate şi au folosit-o în interes propriu”, a afirmat Tomac.

Declaraţiile liderului PMP vin ca răspuns după ce liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a venit cu ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, pe fondul epidemiei de coronavirus.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a mai afirmat Ciolacu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate