marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAdministrație publicăDana Gîrbovan și-a dat demisia din magistratură

Dana Gîrbovan și-a dat demisia din magistratură

Dana Gîrbovan și-a dat demisia din magistratură pentru a putea fi numită pe funcţia de ministru al Justiţiei, după ce și-a înregistrat la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. 

„Azi, 26 august 2019, la ora 9,00, am înregistrat la Secţia pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut şi am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiţiei, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi iniţiată”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook. 

Liderul PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat că, potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan. 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunţat ulterior că, în cazul în care numirea sa va fi acceptată de şeful statului Klaus Iohannis, va fi deschisă să colaboreze cu toţi factorii decizionali, pentru o justiţie independentă şi eficientă. Ea a precizat că nu doreşte ca MJ să devină subiect de dispute politice şi electorale între palate, ci discuţiile publice să fie pe găsirea de soluţii pentru problemele din Justiţie. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate