marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD își numește un judecător controversat la Justiție

PSD își numește un judecător controversat la Justiție

PSD își numește noi miniștri pentru Justiție și Educație, astfel că, Dana Gîrbovan, un judecător controversat, să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Dana Gârbovan este o cunoscută susținătoare a măsurilor PSD în perioada în care Liviu Dragnea trăgea toate sforile pentru mutilarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală. 

Potrivit G4Media.ro, judecătoarea Dana Gârbovan ar fi în cărți pentru post. Ea a fost propusă de Florin Iordache în ședința de la această oră a conducerii PSD.

„În scurtul său mandat la Justiție, Birchall a intrat în contre cu premierul Dăncilă după ce, așa cum a scris G4Media.ro în premieră, Birchall a pus în discuție modul de funcționare a Secției Speciale pentru anchetarea magistraților. Poziția ministrului justiției din luna iunie a strârnit nemulțumirea mai multor miniștri, cel mai vehement fiind secretarul general, Toni Greblă, iar relațiile cu Dăncilă s-au răcit. Birchall a avut o relație extrem de tensionată și cu șefa CSM, Lia Savonea”, scriu jurnaliștii de la G4Media.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate