luni, mai 23, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă se laudă cu procente că România este o destinație de afaceri...

Dăncilă se laudă cu procente că România este o destinație de afaceri atractivă

Premierul Viorica Dăncilă se laudă cu procente că România este o destinație de afaceri atractivă, spunând că în primele şapte luni ale anului, investiţiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.

„Veştile din economie sunt foarte bune. În primele şapte luni ale anului, investiţiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani şi o creştere cu 22,3% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, România este pe locul trei în ierarhia ţărilor cu cele mai mari 500 de companii din Europa centrală şi de est. Aceste date ne arată că economia României este pe un trend ascendent, care trebuie susţinut şi încurajat de Guvern, iar diplomaţia economică are aici un rol foarte important. România este o destinaţie de afaceri atractivă, oferă oportunităţi de investiţii şi forţă de muncă bine pregătită”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ce nu spunne Viorica Dăncilă este că investițiile străina directe sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. Astfel că, acel procet de 22,3% din 100 de euro investiți direct în acest an, reprezintă 22,3 euro investiți ca sumă. Acum câțiva ani, investițiile străine erau de 1000 de euro, adică de 10 ori mai mari. Astfel că dacă atunci înregistram o creștere a investițiilor directe și de doar 3%, însemna în bani 30 de euro, deci mai mult decât procentul cu care se laudă acum, Viorica Dăncilă. 

Acest gen de omisiuni sunt periculoase pentru economie dar mai ales și pentru populație pentru că transmit un mesaj mincinos. 

Ea a adăugat că acesta a fost „un punct relevant” al discuţiilor pe care le-a purtat miercuri cu omologul său polonez.

„Semnarea documentelor bilaterale în domenii precum infrastructura, transporturile, energia, comunicaţiile şi digitalizarea, antreprenoriatul, gestionarea fondurilor europene reprezintă încă un fundament solid al dezvoltării relaţiilor noastre economice. Vom continua reuniunile în acest format pentru a pune în practică proiecte comune cu beneficii mari pentru cetăţenii ţărilor noastre”, a menţionat premierul. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate