duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă se vede președinte, și pe Teodorovici, premier

Dăncilă se vede președinte, și pe Teodorovici, premier

Viorica Dăncilă se vede președinte, și pe Eugen Teodorovici, premier, asta după ce a afirmat că, în perioada următoare este posibil să prezinte o propunere de prim-ministru pentru cazul în care va fi aleasă în funcţia de preşedinte al României

Aceasta a afirmat că Eugen Teodorovici este categoric văzut ca fiind premier în cazul în care ea ajunge șeful statului. Cu toate acestea, în cazul în care va fi aleasă ca preşedinte, Dăncilă a precizat că are în vedere mai multe persoane, Teodorovici nefiind singurul cu „calități de premier”. 

„Am în vedere mai multe persoane, am în vedere o persoană care cred că s-ar descurca foarte bine şi ar fi un premier foarte bun, dar cred că acest lucru trebuie să îl discut prima dată în Comitetul Executiv Naţional. Cred cu tărie că trebuie să ieşim cu un tandem, pentru că am văzut că există atâta dezinformare, încât cine ştie ce lucruri mai apar în spaţiul public şi pentru a limpezi lucrurile, cred că trebuie să ies cu o propunere de prim-ministru”, a spus ea. 

Dăncilă a mai discutat și cu liderul Pro România,Victor Ponta, doar despre un acord de susţinere, fără detalii despre o posibilă intrare la guvernare. 

„Nu am discutat cu domnul Victor Ponta despre ministere, nu am discutat despre numărul ministerelor, nu am discutat despre intrarea sau nu la guvernare. A fost o discuţie de principiu despre un acord de susţinere. S-au punctat anumite lucruri, dar nu s-a luat nicio hotărâre. Atât domnul Ponta, cât şi eu am considerat că aceste lucruri trebuie discutate cu colegii în forurile statutare. Deci, nu am discutat despre ministere, despre persoane. Acest lucru, dacă va fi agreat atât de Pro România, cât şi de PSD, va presupune o discuţie aplicată, în urma acestei discuţii urmând să luăm deciziile. Nu a fost o discuţie de acest mod, dar într-adevăr ne dorim ca în alegerile prezidenţiale să avem lângă noi cât mai multe partide, fie că vorbim de partide parlamentare, aşa cum este Pro România, dar şi partide neparlamentare, sindicate, patronate, toţi cei care vor să ni se alăture în această campanie”, a afirmat ea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate