sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiToţi kilometrii de autostradă din ultimii ani, începuți de guvernările de dreapta

Toţi kilometrii de autostradă din ultimii ani, începuți de guvernările de dreapta

Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta, a declarat europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan. 

„Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta din ultimii 10 ani. În ultimii doi ani, nu numai că nu s-a început nicio lucrare, nu s-a depus nimic la Comisia Europeană”, a declarat europarlamentarul PNL.

Și chiar și așa, Executivul are întârzieri privind absorbţia de fonduri europene pe mari proiecte de infrastructură, din cele peste 10 miliarde de euro disponibile, absorbind doar 1,7 miliarde. 

Potrivit lui Siegfried Mureșan, legat de autostrada Braşov-Comarnic, după doi ani, Guvernul incompetent PSD-ALDE a fabulat despre construcţia acesteia în parteneriat public-privat. 

„De doi ani de zile, vedem efectele negative ale stagnării acestui proiect. De 30 de ani, călătorim în aceleaşi condiţii pe multe rute din România şi nu ne putem aştepta ca oamenii să câştige mai mult, să avem salarii mai mari, atâta timp cât nu avem o infrastructură competitivă. În ultimii 30 de ani, în perioadele în care la guvernare s-au aflat guverne de dreapta, s-a făcut progres. Când Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor un an, în 2008, s-au făcut progrese pe Braşov – Sibiu, s-a blocat după aceea, s-a construit centura municipiului Piteşti”, a mai spus Mureșan.

În acel an de zile, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a construit-o, iar drumul de la Tulnici, spre Focşani, a fost construit tot de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, în 2008.

„De doi ani de zile, cele trei guverne PSD-ALDE nu au depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură precum cel al Podului peste Dunăre, de la Brăila, şoseaua de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova-Piteşti”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Conform lui, europarlamentarii români se pot asigura că României îi sunt alocate fondurile europene.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate