duminică, mai 22, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă și Teodorovici să explice haosul provocat de OUG 114

Dăncilă și Teodorovici să explice haosul provocat de OUG 114

Fostul premier Viorica Dăncilă şi fostul ministru PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici trebuie să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în haos în decembrie 2018 cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114, afirmă ministrul Finanţelor Florin Cîţu pe Facebook.

„A venit momentul! Primul Cuplu. Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici trebuie să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în haos în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei naţionale? OUG 114 a fost nocivă pentru companii, dar şi pentru cetăţeni. Am spus acest lucru din primul moment. Guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru a salva România de la haos economic”, a scris Florin Cîţu.

Acesta a dat exemplu suprataxarea sistemului bancar, menţionând că efectul a fost cel pe care l-a anticipat din decembrie 2018, adică a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE.

„Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că ‘susţin’ Programul ‘Prima Casă’. Dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6,6% în decembrie 2019. Dinamica creditului pentru persoane fizice (socialiştii doar la TV sunt interesaţi de soarta oamenilor) a scăzut de la 19,3% pe an în decembrie 2018 la 13,7% în decembrie 2019. Dinamica creditului pentru companii în lei (socialiştii aici au avut succes pentru că ei oricum au vrut să omoare sectorul privat) a scăzut de la 6,2% pe an în decembrie 2018 la 3,2% în decembrie 2019. Am eliminat 90% din OUG 114, inclusiv suprataxarea sistemului bancar”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Cîțu, o creştere economică într-o economie modernă şi puternică este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne. „Va urma…lista este lungă. Şi de miniştri, dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, a mai notat Cîţu.

Recent, Cîţu afirma că prim-miniştrii şi miniştrii de Finanţe din ultimii trei ani vor trebui să explice situaţia actuală a economiei.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate