duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor

Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor

Viorica Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru anumite infracțiuni, după cazul din Caracal

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a afirmat premierul la Palatul Victoria.

„În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca, şi cu ministrul comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condus de Raed Arafat”, a afirmat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria. 

Premierul va veni cu propunerea privind înfiinţarea grupului de lucru în şedinţa de marţi a CSAT, în calitatea sa de vicepreşedinte al acestui for. 

„Am discutat cu domnul Arafat, vrem ca în maximum 15 zile să avem o analiză şi un plan de acţiune. I-am demis deja pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Vor fi demişi sau vor suporta rigorile legii toţi cei care au fost implicaţi pe parcursul acestui proces şi au gestionat defectuos situaţia, nu doar conducerea. Ceea ce ţine de Guvern şi de instituţiile aflate în subordinea Executivului se întâmplă deja, fără discuţii şi fără amânări. Însă este de datoria tuturor celor responsabili să ia măsuri şi decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc”, a mai spus Dăncilă. 

Referendum pentru înăsprirea pedepselor… crimele continuă

Între timp, Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost adus azi la Tribunalul Dolj, unde va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

DIICOT a informat că prin ordonanţa din data de 27 iulie a DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prevăzute de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a) Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a) Cp şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.). 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate