joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiDecizia Curții Constituționale întârzie amenzile din această perioadă

Decizia Curții Constituționale întârzie amenzile din această perioadă

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la contestarea amenzilor aplicate pe durata stării de urgenţă a generat o întârziere pe care adversarii politici au pus-o în cârca PNL, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

„Să ştiţi că în această situaţie, folosită în mod iresponsabil de nişte politruci care până acum în Parlamentul României au blocat tot ce a fost bun pentru populaţia României, s-a ajuns tot din cauza blocajelor permanente cu care a trebuit să ne confruntăm de la preluarea guvernării. Nu uitaţi că am ajuns să se conteste legalitatea amenzilor, pentru că decizia CCR a fost una, pur şi simplu, înfiorătoare. Adică o instituţie care veghează la respectarea legii îndeamnă printr-o decizie la nerespectarea legii. Şi culmea este că această măsură de sfidare a legii a fost pe aceeaşi linie, la unison, cu punctul de vedere al PSD-ului. Deci indiferent că ar trebui să nu mai facem această diferenţiere între, cum să spunem, PNL care este la guvernare şi PSD care este în opoziţie, din nefericire, decizia Curţii Constituţionale a fost la unison cu linia politică a PSD-ului şi a generat o întârziere care, după aceea, adversarii politici au pus-o tot în cârca noastră”, a afirmat Turcan.

Decizia Curții Constituționale întârzie amenzile

Potrivit ei, prezenţa premierului în Parlament este un lucru bun.

„De asemenea, nu uitaţi că Guvernul, la şase luni de guvernare, a avut ocazia să depună în Parlament şi setul de măsuri adoptate din momentul declanşării crizei, adică o sinteză a activităţii guvernamentale în gestionarea crizei SARS-CoV-2. Aşadar, chiar dacă, prezenţa, invitarea premierului în Parlament sau tot felul de şicane pe care PSD-ul le face la adresa Guvernului par a fi deranjante, pentru noi sunt oportunităţi pentru a spune cât de juste şi aşteptate au fost cele mai multe măsuri pe care Guvernul le-a luat”, a susţinut Raluca Turcan.

Aceasta a mai afirmat că are tot respectul pentru românii care au respectat regulile în perioada stării de urgenţă.

„Toţi cei care au ţinut cont de măsurile de protecţie pentru binele societăţii româneşti sunt nişte eroi. Ei, alături de toţi cei care au pus umărul la ajutorarea celor care s-au confruntat cu probleme şi, în acelaşi timp, la identificarea de soluţii pentru a trece cu bine peste această perioadă de criză”, a menţionat Turcan.

Pe de altă parte, vicepremierul a condamnat faptul că sunt şi români care au manifestat pentru nerespectarea regulilor aferente stării de alertă sau care dau dovadă de sfidare faţă de aceste reguli, punând în pericol persoane din jur şi încălcându-le dreptul la sănătate. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate