vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiDECIZIE Cei 4.000 de români infectați care au plecat din spital, fie...

DECIZIE Cei 4.000 de români infectați care au plecat din spital, fie se izolează la dimiciliu, fie se întorc în spitale

Pentru cei peste 4000 de cetăţeni români care, fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat, Direcţiile de Sănătate Publică vor emite decizii care să cuprindă obligativitatea izolării la domiciliu sau internarea în spital, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Anunțul vine astăzi, când România are din nou o lege a carantinării, și cât înregistrează cel mai mare număr de infectări pe 24 de ore, 994 de noi cazuri de coronavirus. 

„Discuţia a fost extrem de importantă pentru că am stabilit măsuri imediate. De asemenea, s-a discutat despre actele normative subsecvente care trebuie emise în aplicarea legii. Prima şi cea mai importantă problemă este legată de cei peste 4000 de cetăţeni români care, fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, Direcţiile de Sănătate Publică (…) vor emite decizii care să cuprindă, pe de-o parte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, reevaluarea stării de sănătate prin diagnosticare, urmând ca în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal, să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament, iar dacă au simptome care necesită internarea să se dispună prin decizii ale DSP internarea în spital”, a declarat Ludovic Orban. 

Mai mult, pentru toate persoanele care sunt suspecte de COVID-19 şi urmează să fie diagnosticate, Direcţiile de Sănătate Publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar, în cazul în care sunt pozitivi, în funcţie de recomandarea medicului se vor emite deciziile de tratare în spital.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate